Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατό του, το θέατρο ΣΤΟΑ θα αποτίσει φόρο τιμής στο μεγάλο θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη για την καθοριστική και ανεκτίμητη προσφορά του στο ελληνικό θέατρο. Είσοδος ελεύθερη με κρατήσεις...

Φίλοι, συνεργάτες, ηθοποιοί και θεωρητικοί του θεάτρου, θα αναφερθούν στο έργο του πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου, θυμίζοντας την πορεία του, τα χρόνια στο στρατόπεδο του Μαουτχάουζεν, την απόφασή του να ασχοληθεί φανατικά με την θεατρική γραφή, τα τραγούδια του, τα σενάριά του και τις ταινίες του.
Θα μιλήσουν οι θεατρολόγοι Βάλτερ Πούχνερ και Γιώργος Πεφάνης, ο Θάνος Φωσκαρίνης, ο Ιάκωβος Ναυπλιώτης, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η Λήδα Πρωτοψάλτη, η Εύα Καμινάρη ενώ ο Κώστας Καζάκος θα θυμηθεί γεγονότα από την εποχή του ‘Μεγάλου μας τσίρκου’.
Ο Λάκης Παππάς θα τραγουδήσει τα εννιά τραγούδια από το ‘Παραμύθι χωρίς όνομα’ του Μάνου Χατζιδάκη.
Η Εύα Καμινάρη και ο Χρήστος Κάλοου, με συνοδεία του πιανίστα Γιώργου Αρσενίδη και του τρομπετίστα Νίκου Κωνσταντέλλου, θα τραγουδήσουν τραγούδια από το ‘Μαουτχάουζεν’ και την ‘Γειτονιά των αγγέλων’ του Μίκη Θεοδωράκη και το ‘Μεγάλο μας τσίρκο’ του Σταύρου Ξαρχάκου.
Ακόμη οι ηθοποιοί Λήδα Πρωτοψάλτη, Ηλίας Κατέβας, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκη Χαντζίδου, Ευδοκία Σουβατζή, Γιώργος Ζιόβας, Λεονάρδος Μπατής και Κοραλία Τσόγκα θα διαβάσουν σκηνές από γνωστά έργα του μεγάλου συγγραφέα.
Τέλος, ο Θανάσης Παπαγεωργίου θα κλείσει το τιμητικό διήμερο, ερμηνεύοντας τον μονόλογο ‘Ο επικήδειος’ που παίζεται αυτή τη στιγμή στη Στοά.
ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ, Δευτέρα και Τρίτη 1 & 2 Απριλίου, ώρα 8.00
Είσοδος ελεύθερη μόνο με κρατήσεις θέσεων στο 2107702830

Δεν υπάρχουν σχόλια: