Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Σελινάτο, Κολοκυθοπαστίτσα, Ρεγγοτηγανίτες, κ.ά. γεύσεις στο καλοκαιρινό Ναξιώτικο μενού

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» συνάντηση εργασίας μεταξύ των επαγγελματιών προκειμένου να αποφασίσουν ποιές θα είναι οι παραδοσιακές συνταγές οι οποίες θα ενταχθούν στα μενού των εστιατορίων το καλοκαίρι του 2013.
    Η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική και ο ενθουσιασμός των επαγγελματιών ήταν μεγάλος. Οι συνταγές που ψηφίστηκαν είναι:
·         Σελινάτο
·         Κολοκυθοπαστίτσα
·         Ρεγγοτηγανίτες
·         Καλόγηρος
·         Κατσικάκι κοκκινιστό (του γάμου)
·         Πατατοσαλάτα
        Όπως εξήγησαν τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και θα έχει  την υποστήριξη ομάδας ειδικών του χώρου της Γαστρονομίας θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Απριλίου ώστε το υλικό να είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.
Προβλέπεται λοιπόν οι συνταγές αυτές που Βασίζονται στα Τοπικά Ναξιώτικα προϊόντα και υιοθετούν το (Μαγειρεύουμε Παραδοσιακά – Όταν επιλέγουμε Τοπικά) να αναλυθούν σε εκπαιδευτικό υλικό , να διδαχθεί ο τρόπος παρασκευής  σε τμήματα των  12 ατόμων ο οποίος θα βιντεοσκοπηθεί και στη συνέχεια θα δοθεί στους επαγγελματίες ένα πλήρες εγχειρίδιο που θα περιλαμβάνει για κάθε συνταγή, την περιγραφή του τρόπου παρασκευής, τον τρόπο παρουσίασης,  την μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα (ώστε να είναι κοινή η ένταξη στα μενού με την ίδια ορολογία), ένα κείμενο γραμμένο από κειμενογράφο γαστρονομίας και τέλος τα λαογραφικά στοιχεία που συνοδεύουν την συγκεκριμένη συνταγή.

        Οι συνταγές αυτές θα προβληθούν Πανελλαδικά σε κάθε μέσο με σκοπό να γίνουν γνωστές στους δυνητικούς επισκέπτες του Νησιού μας. Τέλος οι επαγγελματίες δεσμεύθηκαν για την τήρηση του εγχειρήματος και υποσχέθηκαν μετά το πέρας της σεζόν και με βάση τα συμπεράσματα που θα έχουν αποκομίσει να προχωρήσουν σε περεταίρω ενέργειες καθιέρωσης και διάσωσης της Τοπικής Κουζίνας και των Τοπικών προϊόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια: