Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Επιτυχημένη η παρουσία της Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη HORECA 2013

Ολοκληρώθηκε τις τελευταίες ημέρες η παρουσίαση της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων στα πλαίσια της HORECA και των θεματικών εκδηλώσεων κατά τις ημέρες της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Τη συμμετοχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, με περίπτερο στο οποίο παρουσιάζονταν τα νησιά μας μέσα από τη Γαστρονομία και τα προϊόντα τους σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης το επιμελήθηκαν η Ένωση Ξενοδόχων και ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
  Όπως επισημαίνουν, οι δυο σύλλογοι, οι παραδοσιακές γεύσεις των νησιών μας  στο Ελληνικό Πρωινό  και η παράθεση των εδεσμάτων στον ειδικό χώρο  του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενθουσίασαν το πλήθος του κόσμου και η παρουσία μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
  Ένα καλαίσθητο έντυπο του Δήμου που αφορούσε τη γαστρονομία και τους τοπικούς παραγωγούς διανεμήθηκε στο κοινό.
   Η τεράστια προσέλευση του κόσμου η οποία εκτιμάται ότι ξεπέρασε τις 120.000 έδωσε τη δυνατότητα να φανούν τα Νησιά μας και να περάσουν ένα έμμεσο  ηχηρό τουριστικό μήνυμα αφού η αξία των τοπικών μας προϊόντων είναι δεδομένη αλλά και στην έκθεση δεν εμφανίζονταν παρά μόνο ελάχιστοι, 8 συγκεκριμένα τουριστικοί προορισμοί.
   Η Ένωση Ξενοδόχων και ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αναφέρουν ακόμη:
   "Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να αναφερθούμε σ’ εκείνους οι οποίοι προσέφεραν απλόχερα  τις υπηρεσίες  και τα προϊόντα τους :  
   Τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό για την παρουσία του και τη στήριξή του.
   Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων που εργάστηκαν με δημιουργική φαντασία και έδωσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της διοργάνωσης και ήταν οι δικοί μας executive chef : Δημήτρης Παπαδόπουλος και Ιωάννης Γαβαλάς οι οποίοι κυριολεκτικά εντυπωσίασαν  τους πάντες αφού και τις 4 ημέρες δεν σταμάτησαν να προβάλλουν, να διαφημίζουν, να αναφέρονται στα Νησιά μας, στα προϊόντα μας, τη Γαστρονομία και την Λαογραφία μας.
Στο χώρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων παρουσιάστηκαν το Ναξιώτικο πρωινό , Τοπικές συνταγές της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, τα προϊόντα μας καθώς και η χρησιμοποίησή τους σε διάφορες μαγειρικές ακόμα και στην Μοναστηριακή Κουζίνα.
   Ακολούθησε γευστική δοκιμή τοπικών  γεύσεων και συνταγών. Επίσης πολλοί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά κανάλια παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις.
  Ευχαριστούμε την Κοινότητα Ηρακλειάς και την κυρία Άννα Γαβαλά. Την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Νάξου, Τις Τυροκομίες Κουφόπουλου και Πιτταρά, Τα Εργαστήρια παραδοσιακών γλυκισμάτων Τολλάκη , Έρα,  Μαθιάσσου, Ραντεβού. Τις Ποτοποιίες Προμπονά και Βαλληνδρά, το Ραντεβού Catering , τις Μελισσοκομίες Μανιού και Κουμερτά. Τη Μεταφορική Νάξου ‘Ο Άγιος Χριστόφορος».
  Επίσης το Χορευτικό Όμιλο Φοιτητών και τον Απόστολο Ψαρρό που γλέντησαν τραγούδησαν και διασκέδασαν την ώρα της παρουσίας της Υπουργού κ. Όλγας Κεφαλλογιάννη στο χώρο μας. 
 Τέλος τους ακούραστους πρεσβευτές της Νάξου στο περίπτερο μας για την επικοινωνία τους και την διανομή πληροφοριών και εντύπων:  Βαγγέλη Δημ. Παπαδόπουλο, Πέτρο Στεφ. Στρατούρη, και την κυρία Ντία Κουφοπούλου.
  Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες  απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι συμμετέχουν  στις μεγάλες διοργανώσεις, προπορεύονται  σε πολλά θέματα, με λαμπερή παρουσία, επαγγελματίες του χώρου, θέληση να προχωρήσουν, με συνέργιες και εκτός των άλλων διαθέτουν πολλούς γαστρονομικούς θησαυρούς που τους αναδεικνύουν με κάθε ευκαιρία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: