Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Εργαστήρι ζωγραφικής Βασίλη Γρατσία

     Ο Βασίλης Γρατσίας, ζωγράφος με πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία του σχεδίου, αναλαμβάνει να σας μεταδώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τον κόσμο της προσωπικής σας έκφρασης μέσα από τη γλώσσα της ζωγραφικής.
     Σε ποιόν απευθύνονται Τα μαθήματα του εργαστηρίου απευθύνονται σε ενήλικες, αρχάριους ή μη, που επιθυμούν να ασχοληθούν δημιουργικά με την τέχνη της ζωγραφικής. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις ή ειδική ικανότητα. Αυτές αναπτύσσονται με την καθοδήγηση του δασκάλου και την πρακτική εξάσκηση του μαθητή.
     Η διδασκαλία Η οργάνωση του σχεδίου, η σύνθεση, οι φόρμες, η φωτοσκίαση, η τονικότητα, η προοπτική και το χρώμα είναι αυτά που θα μας απασχολήσουν στη διάρκεια της εκπαίδευσης. Μέσα από τη διαδικασία αυτή αναπτύσσεται η αντίληψη και η ικανότητα του μαθητή να παρατηρεί με εικαστική ματιά και να απεικονίζει σωστά, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται η προσωπική γραφή του.
     
Τα υλικά Στο εργαστήρι γίνεται η γνωριμία του μαθητή με όλα τα υλικά. Το μολύβι, το κάρβουνο, το παστέλ, το λάδι, το ακρυλικό και η ακουαρέλα εναλλάσσονται σταδιακά, περνώντας από το ασπρόμαυρο σχέδιο στο χρώμα.
     Τα θέματα Σε πρώτο επίπεδο, θέμα άσκησης του μαθητή αποτελούν συνθέσεις αντικειμένων διαφορετικού υλικού, μεγέθους, σχήματος, και υφής. Ξεκινώντας από φόρμες απλές, ο μαθητής αποκτά τις γνώσεις που θα του επιτρέψουν σταδιακά να περάσει σε συνθέσεις με μεγαλύτερες σχεδιαστικές απαιτήσεις και στη σπουδή προτομής. Σε δεύτερο επίπεδο, έχοντας πλέον αποκτήσει επαρκείς σχεδιαστικές ικανότητες, οι μαθητές που επιθυμούν -προαιρετικά- μπορούν να συνεχίσουν τη σπουδή σε φυσικό πορτραίτο και σε γυμνό μοντέλο.
     Οι εξορμήσεις Τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο τα μαθήματα είναι υπαίθρια. Πραγματοποιούνται εξορμήσεις σε κοντινές περιοχές γύρω από το Ηράκλειο, όπου τα θέματα αντλούνται από το κρητικό τοπίο. Τέλος, το μήνα Αύγουστο το εργαστήρι πραγματοποιεί εκπαιδευτική εκδρομή σε ένα νησί των Κυκλάδων με προαιρετική συμμετοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: