Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο Πανναξιακός προκρίθηκε στους 8' του Challenge Cup

Το ‘Πειρατικό’ της Νάξου δεν σταμάτησε ούτε στη νότια Γαλλία, καθώς παρά την εσωτερική κρίση που είχε να αντιμετωπίσει (παραίτηση Κόβαζιτς) και το γεγονός ότι στον σημερινό επαναληπτικό με την Λε Κανέ είχε ως παίκτρια – προπονήτρια την αρχηγό Σία Τοτσίδου ενώ παράλληλα βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, κατέκτησε τα δύο σετ που ζητούσε και σε συνδυασμό με το 3-0 στο πρώτο ματς πανηγύρισε την πρόκριση του στους ‘8’ του Τσάλεντζ Καπ στην παρθενική του συμμετοχή σε ευρωπαϊκά κύπελλα.
Ο Πανναξιακός στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Ρωσική Ουράλοτσκα (το πρώτο ματς εκτός)

Η Ελληνική ομάδα αν και ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και είχε σταθερά το προβάδισμα στο πρώτο σετ άντεξε μέχρι το 19-19 για να ξεφύγει η Λε Κανέ και να κάνει ακόμη πιο εύκολα το 2-0.

Στο τρίτο σετ όμως κρίθηκε εν πολλοίς η πρόκριση αφού ο Παναξιακός προηγήθηκε 20-22, η Λε Κανέ προσπέρασε 23-22 με την Τοτσίδου να παίρνει τάιμ άουτ. Οι Γαλλίδες έχασαν το σερβίς (23-23) κι ο Πανναξιακός με δύο πετυχημένες κόντρες άλλαξε εντελώς το μομέντουμ του αγώνα.

Προηγήθηκε 1-7, 4-9 στο δ’ σετ με την Λε Κανέ να ισοφαρίζει 15-15 αλλά το 16-17 έγινε 18-25 με ένα απίθανό σερί 2-8 που έδωσε τη χρυσή πρόκριση στην Ελληνική ομάδα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Μάλιστα τα κορίτσια του Πανναξιακού δεν έμειναν εκεί αφού κατέκτησαν και το τάι μπρέικ σφραγίζοντας θριαμβευτικά την πρόκριση τους.

«Είναι το πιο περίεργο βράδυ αλλά εγώ θα συνεχίσω ως αθλήτρια», ξεκαθάρισε η έχουσα διπλό ρόλο Σία Τοτσίδου και συνέχισε: «Ήταν ένα ματς που ξεκίνησε περίεργα, πολύ διαφορετικά α[‘ όλα τα άλλα, όμως τελείωσε με υπέροχο τρόπο. Όχι ότι δεν το πιστεύαμε, αλλά με τόσα προβλήματα και όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διήμερο ήμασταν αρκετά σφιγμένες».

Η έμπειρη ακραία παραδέχθηκε ότι στο 2-0 και στο 23-22 η σκέψη του ‘χρυσού σετ’ περνούσε από το μυαλό της, αλλά «ξέραμε ότι είχαμε δύο ευκαιρίες και υποσχεθήκαμε ότι θα παλέψουμε τον κάθε πόντο. Σίγουρα η Λε Κανέ μας υποτίμησε όταν μας είδε χωρίς προπονητή κι αυτό μας θύμωσε. Συνεχίζουμε και μακάρι να σας αναγκάσουμε να γράφεται συνέχεια για τον Πανναξιακό. Αφιερώνω αυτή την επιτυχία στις συμπαίκτριες μου γιατί παρόλα τα προβλήματα είμαστε δεμένες και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Τα σετ: 25-20, 25-19, 23-25, 18-25, 11-15


από το site του Ε.Ο.ΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: