Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Ποτοποιία ΠΡΟΜΠΟΝΑ από το 1915

Η ιστορία της βιοτεχνίας ΠΡΟΜΠΟΝΑ ξεκινά στις αρχές του αιώνα, όταν το 1915 ο Δημήτριος  Προμπονάς ξεκινά την παραγωγή και την εμφιάλωση του τοπικού ηδύποτου   ''ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ''.
Στα δύσκολα χρόνια των πολέμων η οικογένεια Προμπονά συνεχίζει την μεγάλη αυτή προσπάθεια.
Ο Σταμάτης Προμπονάς, γιος του Δημήτρη αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης.
Με την βοήθεια και συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια της συζύγου του Σοφίας η παραγωγή του κίτρου πολλαπλασιάζεται, οργανώνεται
καλύτερα και οι πωλήσεις  αυξάνονται κατακόρυφα.

Με το ανήσυχο πνεύμα του και την όρεξή του για περισσότερα πράγματα ιδρύει το 1978 την ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ και την παραγωγή τοπικών γλυκών του κουταλιού παρασκευάζοντας το μοναδικό σε όλη την Νάξο τραγανό κεράσι.

Η προσπάθεια συνεχίζεται από τις κόρες του Κατερίνα και Δήμητρα.
Έχοντας ως βάση τις αξίες και την παράδοση που κληρονομούν από την οικογένεια τους, προσπαθούν να δώσουν πιο φρέσκες ιδέες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής.
Και έτσι η παράδοση συνεχίζεται...




Τσιπουρόμελο...

Τσίπουρο-μέλι-βότανα-όλα από την Νάξο συνυπάρχουν και δίνουν το υπέροχο ηδύποτο το τσιπουρόμελο του Προμπονά.

Πίνεται ζεστό το χειμώνα και είναι απολαυστικά δροσερό το καλοκαίρι με πάγο.






Ούζο...

Γεύση Αιγαίου-Άρωμα Νάξου-Μεράκι ποιότητα και παράδοση κλεισμένα μέσα σε αυτό το μπουκάλι Ούζου!





Λεμοντσέλο...

Με λεμόνια από το κτήμα Προμπονά στις Εγγαρές είναι το νέο επίτευγμα της Ποτοποιϊας Προμπονά.

Δοκιμάστε το σε σφυνοπότηρο πολύ-πολύ παγωμένο, βάλτε το πάνω απο παγωτό ή φρούτα και απολαύστε...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: