Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τo Σάββατο μαγειρεύει στη Νάξο ο Δ. Σκαρμούτσος

Με το «Χωρίς συνταγή» του στο MEGA, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 18:50 ταξιδεύει στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, τη Νάξο και γνωρίζει τους κατοίκους και τα ντόπια προϊόντα.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέφτηκε το νησί (7 Ιουλίου) με 19 ακόμη συνεργάτες του για τα γυρίσματα της εκπομπής και μέσα από τη μαγειρική του παρουσιάζει την πατάτα, τη γραβιέρα και το κρέας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και άλλες τοπικές συνταγές και προϊόντα.

Στη Χώρα της Νάξου, το παντοπωλείο του Αντώνη Τσιμπλάκη είναι σήμα κατατεθέν εδώ και 70 χρόνια. Ο Δημήτρης συναντάει τον κυρ- Αντώνη και το γιο του Κυριάκο εν ώρα εργασίας και τον ξεναγούν στο μαγαζί τους που αποτελεί τον «παράδεισο» του κάθε μάγειρα.
Όπως αναφέρει το tvzapping.gr, επόμενη στάση είναι ο αγροτικός συνεταιρισμός του νησιού, όπου ο Δημήτρης μαθαίνει τα πάντα για την περίφημη γραβιέρα και την ξεχωριστή πατάτα του νησιού. Σε ένα πατατοχώραφο μία «super» γιαγιά, η Νικολέτα, αναλαμβάνει να δείξει στο Δημήτρη πως γίνεται η συγκομιδή.
Ο Δημήτρης επισκέπτεται ένα ιστορικό ποτοποιείο και μαθαίνει όλα τα μυστικά της απόσταξης του λικέρ κίτρου. Στη συνέχεια τσεκάρει τις μαγειρικές ικανότητες της Κατερίνας, κόρης της ιδιοκτήτριας, φτιάχνοντας μαζί της την παραδοσιακή γιαχνάδα με λικέρ κίτρο.
Στην Απείρανθο ο «σεφ χωρίς συνταγή» συναντάει τον Βασίλη Γιακουμή ή Μάλαμα όπως τον λένε οι συγχωριανοί του. Στην πλατεία του χωριού ο Μάλαμας δείχνει στο Δημήτρη πως γίνεται το ζαμπόνι, ένα ντόπιο αλλαντικό.
Η Κόρωνος είναι η τελευταία στάση του Δημήτρη, εκεί έχει την ταβέρνα της μια φίλη του, η Ματίνα. Στην αυλή του μαγαζιού μαγειρεύουν αρνάκι με φασολάκια και κωμό, ένα ναξιώτικο τυρί.
Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι λάτρης της Νάξου και των τοπικών της προϊόντων. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, κάθε καλοκαίρι συνεργάζεται με το restaurant «1924″ στο ξενοδοχείο Lagos Mare, στον Άγιο Προκόπη.
από NAXOSNOW

Δεν υπάρχουν σχόλια: