Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ανατίναξαν με δυναμίτες τις "βάρκες" μεταφοράς σμύριδας έξω από την Απείρανθο Νάξου

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα σήμερα σε ανοιχτό χώρο σε ορεινή ανοιχτή περιοχή της Νάξου, στη θέση Καμπί, απέναντι από το σημείο όπου συσσωρεύεται η σμύριδα και βρίσκεται στο μέσον περίπου της διαδρομής από την Απείρανθο στη Μουτσούνα. Ο ήχος της έκρηξης έφτασε μέχρι τον παραλιακό οικισμό της Μουτσούνας...
 "Στόχος" από ότι αποδείχθηκε ήταν οι βάρκες ή μαούνες όπως λέγονται τα σιδερένια "σκάφη" μέσα στα οποία με γερανό μεταβιβάζονταν τα βαγόνια με τη σμύριδα για να μεταφερθούν στο πλοίο.

Η πρόεδρος της Απειράνθου, Χριστίνα Γιακουμή, με την οποία μίλησε το Naxos News, επιβεβαίωσε την πληροφορία για το συμβάν.

Αυτές οι σιδερένιες  "βάρκες" ήταν τοποθετημένες στο σημείο στο οποίο άγνωστος ή άγνωστοι έριξαν δυναμίτη με αποτέλεσμα να μεταβληθούν σε μια σιδερένια μάζα.

Στο σημείο πήγε η αστυνομία, που ερευνά την υπόθεση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, όσον αφορά τα αίτια που το προκάλεσαν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι το ζήτημα του σμυριδικού προβλήματος, απασχολεί ιδιαίτερα την Ορεινή Νάξο, αφού η εξόρυξη της σμύριδας, αποτελεί τη βασική δραστηριότητα των κατοίκων της και η αγωνία για τη συνέχισή της εξακολουθεί να υπάρχει.

from NaxosNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: