Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Επιτέλους Σύνδεση Νάξου με την Κρήτη

Αγαπητοί Ναξιώτες.

   Πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες  μάθαμε για την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα λάμβανε χώρα στην Νάξο στις 16 & 17 Μα'ί'ου.

   Στην ημερήσια διάταξη αυτής της συνεδρίασης υπήρχαν θέματα που αφορούσαν τα δρομολόγια των πλοίων μεταξύ των νησιών αλλά δηστυχώς δεν υπηρξε καμία πρόβλεψη για την απ' ευθείας σύνδεση της Κρήτης με την Νάξο.
Την πληροφορία αυτή μας την έδωσε ο τουριστικός πράκτορας του νησιού ο κ. Βαλληνδράς και αμέσως ο σύλλογος πήρε μπρός.
   Έπειτα από συντονισμένες ενέργεις του Δ.Σ., συντάχθηκε μια επιστολή υπό την επιμέλεια του πρώην προέδρου του συλλόγου και έγκριτου νομικού κ. Στέλιου Βασσαλάκη, μαζί με ένα συνοδευτικό σημείωμα υπό την επιμέλεια του μέλους του συλλόγου Ειρήνης Καστρησίου και τα στείλαμε ηλεκτρονικά  αλλά και με fax στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, στον Πρόεδρο του Σ.Α.Σ., στους περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, στον Δήμαρχο Νάξου,στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της εταιρείας HELLENIC SEAWAYS, στον κ. Βαλληνδρά (για να την καταθέσει εκ μέρους μας) αλλά και σε όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Νάξου για να γνωστοποιήσουν το χρόνιο αίτημά μας.
   Σ' αυτήν την επιστολή αναφέραμε μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα της απ' ευθείας δρομολόγησης πλοίου μεταξύ των δύο νησιών τόσο από τουριστικής πλευράς όσο και από οικονομικής καθώς και τα δύο αυτά νησιά βασίζονται πολύ στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα  και είναι διάσημα για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγουν.

   Κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του Δημάρχου Νάξου κ.Μανόλη Μαργαρίτη, του μέλους του Σ.Α.Σ. κ.Γιάννη Μαργαρίτη, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, φαίνεται πως οι προσπάθειές μας καρποφόρησαν και ένα αίτημα χρόνων για του Νάξιους Κρήτης, τουλάχιστον γι' αυτή την καλοκαιρινή περίοδο, πραγματοποιήθηκε.
    Παρακάτω θα διαβάσετε το απόσπασμα από τον ιστότοπο NAXOSNEWS σχετικά με αυτό το θέμα 


Ένα πάγιο αίτημα της Νάξου να έχει σύνδεση με την Κρήτη, γίνεται πραγματικότητα και μάλιστα σχεδόν σε καθημερινή βάση από τα μέσα του Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που συνεδρίασε επί οκτώ ώρες στη Νάξο την Παρασκευή 17 Μαΐου
Ένα θέμα που θέτει συνεχώς κάθε χρόνο η Νάξος, να έχει το νησί σύνδεση με την Κρήτη τουλάχιστον το καλοκαίρι, έγινε πραγματικότητα την Παρασκευή μετά και τις επίμονες προσπάθειες του μέλους του ΣΑΣ, Γιάννη Μαργαρίτη, που μετέχει ως εκπρόσωπος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Έτσι, παρ’ ότι ήταν πολλά τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει το συμβούλιο σχετικά με τις δρομολογήσεις γραμμών για την επόμενη περίοδο, η Νάξος, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, θα έχει σχεδόν καθημερινή σύνδεση με την Κρήτη από το αμέσως επόμενο διάστημα για το καλοκαίρι, ως εξής:

Με το Hi Speed 5 θα έχει σύνδεση τρεις, που δεν αποκλείεται να γίνει τέσσερις, φορές την εβδομάδα.

Με το Master Jet θα έχει σύνδεση με την Κρήτη τις υπόλοιπες τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Αυτό που απομένει, είναι να διεκδικηθεί στο άμεσο μέλλον και η σύνδεση των δυο νησιών με συμβατικό πλοίο, όπως επίσης ζητείται μετά από την παύση του σχετικού δρομολογίου που υπήρχε μέχρι το 2005.

Η συζήτηση για τις επιδοτούμενες γραμμές της επόμενης περιόδου, αναβλήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: