Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

700 νησιωτικές πέρδικες απελευθερώνονται στη Νάξο

Εκατοντάδες νησιωτικές πέρδικες απελευθερώθηκαν στη Νάξο, εμπλουτίζοντας και βελτιώνοντας το βιότοπο του νησιού. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Νάξου εξασφάλισε 700 πτηνά από εκτροφεία της Σύρου, της Πάρου και της Μυτιλήνης, τα οποία φιλοξενήθηκαν σε κλωβούς εξοικείωσης, μέχρι την απελευθέρωσή τους.
Από αυτά έχουν ήδη εμπλουτίσει το βιότοπο του νησιού οι 300 πέρδικες, οι οποίες απελευθερώθηκαν πρόσφατα, ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν στους κλωβούς ανάπτυξης και προσαρμογής των δύο κυνηγετικών συλλόγων του νησιού. Τα πουλιά αναμένεται να απελευθερωθούν στις αρχές
Μαρτίου, όταν θα έχει λήξει η κυνηγετική περίοδος. Όλες οι πέρδικες έχουν ελεγχθεί και ταυτοποιηθεί γενετικά και συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας.
Παράλληλα, οι δύο Κυνηγετικοί Σύλλογοι του νησιού, Τραγαίας και Νάξου εξακολουθούν  να εκδίδουν άδειες θήρας. Πάντως, εφέτος η έκδοση κυνηγετικών αδειών έχει μειωθεί σε ποσοστό περίπου 10%. Στον κυνηγετικός Σύλλογο Νάξου έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 600 άδειες, ενώ ο Σύλλογος Τραγαίας εξυπηρέτησε περίπου 200 κυνηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: