Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ναξιώτης ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση της 15χρονης Μυρτώς

Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος: Ο Ναξιώτης δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση κακοποίησης της 15χρονης στην Πάρο
Συνήγορος της οικογένειας της 15χρονης Μυρτώς, που κακοποιήθηκε βάναυσα πριν ένα περίπου μήνα στην Πάρο, ανέλαβε ο Ναξιώτης δικηγόρος Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος μαζί με τον δικηγόρο Αθηνών Δημήτρη Κουσιουρή. Και ενώ η κατάσταση της 15χρονης παραμένει κρίσιμη, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να αποδειχθεί η πραγματική ηλικία του κατηγορουμένου.
Ο 33χρονος Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος, ο οποίος ασκεί δικηγορία στη Νάξο περίπου 1,5 χρόνο, συνεργάστηκε στην Αθήνα επί οκτώ έτη με ένα από τα πιο γνωστά Δικηγορικά γραφεία και έχει παραστεί ως απλός συνεργάτης και εν συνεχεία ως συνήγορος σε πολλές ποινικές υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα...
, μίλησε στη «Ν» για τις δυσκολίες της πολύκροτης υπόθεσης και το στοίχημα που καλείται να κερδίσει μαζί με την οικογένεια της 15χρονης Μυρτώς: «Πρόκειται για μια υπόθεση όπου ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση στόχος των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής είναι να χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση, αλλά και η ανάλογη τιμωρία του δράστη σε σχέση με το κακό που προκάλεσε, τον πόνο που σκόρπισε και τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.
 «Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η ηλικία του κατηγορουμένου, ο οποίος εμφανίζεται μικρότερος από τις αρχικές  του δηλώσεις, σκοπός του είναι αφενός να κρατηθεί στις φυλακές ανηλίκων, αφετέρου να ζητήσει από το δικαστήριο να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, γεγονός που ενδεχομένως να έχει αντίκτυπο στη διαμόρφωση της ποινής που θα του επιβληθεί».
Τον τελικό λόγο, βέβαια, στην επιβολή της ποινής θα τον έχει κατά πάσα πιθανότητα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου.
Σχολιάζοντας τη δυσκολία της υπόθεσης αλλά και στο ρόλο του δικηγόρου σε πολύκροτες υποθέσεις, ο Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος τόνισε ότι «όλες οι υποθέσεις έχουν τη δυσκολία τους ακόμα και αυτές που χαρακτηρίζονται ως «μικρές». Τέτοιου είδους, όμως, υποθέσεις, όπως αυτή, οι οποίες και συγκλονίζουν το πανελλήνιο, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς αναπόφευκτα προσελκύουν τα βλέμματα όλων. Ο ρόλος του Δικηγόρου σε υποθέσεις βαριάς εγκληματικότητας είναι εξαιρετικά δύσκολος και ψυχοφθόρος. Στα μεγάλα ποινικά δικαστήρια βιώνεις καταστάσεις ακραίες και συγκλονιστικές, που πολλές φορές  σημαδεύουν την επαγγελματική σου πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: