Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Ιερολοχιτών 139, 71305 Ηράκλειο
6977 475 445 τηλ. 2810 360 666
e mail / naxioikritis@gmail.com & naxioikritis.blogspot.com
_________________________________________________________________
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Αγαπητοί Ναξιώτες, Ναξιώτισες,
φίλοι και μέλη του Συλλόγου Ναξίων Κρήτης γεια σας
Όπως γνωρίζετε από την προηγούμενη ενημέρωση μας το νέο ΔΣ που προήλθε από τις εκλογές της 29-11- 2009 αποφάσισε στο πρώτο ΔΣ της 3-12-2009 να πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του συλλόγου μας σε συνδυασμό με την κοπή της πίττας του στις 30-1-2010 στο Ηράκλειο. Αποφασίσαμε γρήγορα διότι ο χρόνος μας πίεζε αφού το Πάσχα ήταν ήδη προ των πυλών. Μετά από αρκετό τρέξιμο και διάθεση προσωπικού χρόνου των μελών του ΔΣ και λίγων απλών μελών και φίλων (στα δάκτυλα του ενός χεριού μετρημένων) πραγματοποιήσαμε τελικά την χοροεσπερίδα μας.
Οι προϋποθέσεις ήταν πολύ καλές. Καλέσαμε ένα εξαιρετικό Ναξιώτικο συγκρότημα , αυτό της Λέτας Κορρέ, επιλέξαμε μια από τις καλύτερες αίθουσες που υπάρχουν στο Ηράκλειο με καλό και πλήρες μενού και πολύ καλό σέρβις.
Η πρόσκληση μας είχε τιμή 20Ε μειωμένη κατά 5Ε - σε σχέση με την περσινή 25Ε – εκτιμώντας την περίοδο της κρίσης. Τα έσοδα μας από προσκλήσεις και λαχνούς ήταν τόσα ώστε να φτάσουν οριακά να πληρώσουμε τους μουσικούς την αίθουσα και τα υπόλοιπα έξοδα της εκδήλωσης. Στον σύλλογο δεν έμεινε κανένα κέρδος άλλωστε είμαστε μη κερδοσκοπικό σωματείο. Μας έμεινε όμως η ικανοποίηση ότι καταφέραμε να προσφέρουμε στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας μια Ναξιώτικη βραδιά πλημμυρισμένη από τους ήχους του βιολιού και του λαούτου.
Δυστυχώς υπήρξαν και αδυναμίες όπως η εν μέρει κακή ποιότητα του ήχου λόγο κακών ρυθμίσεων των ηχητικών της αίθουσας. Μας απογοήτευσε ωστόσο και η μειωμένη προσέλευση σε σχέση πάντα με την περσινή εκδήλωση μας. Λιγότεροι φέτος κατά 200 άτομα!!! Εκείνο όμως που πραγματικά μας απογοήτευσε και ταυτόχρονα μας προβλημάτισε είναι αν αξίζει να διατηρούμε εν ζωή έναν σύλλογο μιας ιδιαίτερης πατρίδας της Νάξου όταν από τα 120 εγγεγραμμένα μέλη παρόντες στην εκδήλωση ήταν μόνο 30. Αν θελήσουμε δε να αναφερθούμε στην προσέλευση των μελών μας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση για την ανάδειξη του νέου ΔΣ στις 29-11/2009 η προσέλευση ήταν ακόμα μικρότερη. Ξεκινήσαμε το 2006 με μεγάλο κέφι και ενθουσιασμό να συναντηθούμε με τους πατριώτες μας που ζουν στην Κρητική γη και σήμερα τέσσερα χρόνια μετά οι πρωτεργάτες της προσπάθειας αυτής έχουν αποστασιοποιηθεί. Δεν είναι οι μόνοι, λες και η συμμετοχή τους στον σύλλογο, αφόρα την διάσωση μιας σπάνιας μοναδικής ίσως μύγας που ζει σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα νησί του Ειρηνικού Ωκεανού και που στο μέλλον θα βοηθήσει με τα περιττώματα της να αποφεύγονται οι οικονομικές κρίσεις του καπιταλισμού. Αν ήταν έτσι, φυσικά και δεν θα τους αφορούσε αλλά ο σύλλογος είναι πάνω απ όλα ψυχή Ναξιώτικη και Κρητική μαζί! Τι να πούμε άλλο? Ήμαρτον!!!!!!!!!!!!!
Σας μεταφέρουμε τον προβληματισμό μας και ζητάμε να πάρετε θέση στην υπαρξη η μη του συλλόγου με όποιο τρόπο εσείς μπορείτε. Γράψτε μας τις απόψεις σας, τηλεφωνήστε, στείλτε sms, mail και επεσκέφθητε το blog μας στο διαδίκτυο και προτείνετε πράγματα για να κάνουμε διάλογο. Αν δεν το κάνετε πάμε για λουκέτο αργά η γρήγορα! Ακούσαμε και κάποιες αστείες έως απαράδεκτες αιτιολογήσεις για την μη συμμετοχή στην μια και μοναδική ετήσια μέχρι σήμερα εκδήλωση που κάνουμε. Θα αποφύγουμε να τις σχολιάσουμε.
Όσοι μας τίμησαν, με την παρουσία τους - και τους ευχαριστούμε γι αυτό - διαπίστωσαν ότι ήταν ένα όμορφο Ναξιώτικο ξεφάντωμα μέχρι τις τέσσερις το πρωί.
ΥΓ. Υπενθυμίζουμε ότι μειώσαμε την ετήσια συνδρομή από 20Ε σε 10Ε
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία η εφ όσον ζω ελπίζω……Φεβρουάριος 2010

Για τον Σύλλογο Ναξίων Κρήτης
Βασίλης Γρατσίας
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΞΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Ναξίων Κρήτης ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχια του ετήσιου χορού μας στις 30-1-2010 στο Ηράκλειο στην αίθουσα « Έπαυλη» με το ναξιωτικο συγκρότημα της Λέττας Κορρέ.
Συγκεκριμένα τους χορηγούς:
Μινωικές Γραμμες
Ξενοδοχείο Αtrion
NTAGIANTAS TRAVEL
Τυποκρέτα Γραφικές Τέχνες
Άνοδος Διαφημιστική
Delta Graphix
Τζαννίνης Μανόλης & Κλάδος Αλέξανδρος
Αγαπητός Λεγάκης «Κτηματομεσιτικό Γραφείο
Sparrow travel
Ηνίοχος - Μεταφορική
Παπαδάκης - Χρυσοχοείο
Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Ρακιντζής 9,80, Alfa Radio, Νέο Ραδιόφωνο, 9,84 Radio, Studio19, Ράδιο Κρήτη, Λατώ.
Γενικά όλους τους επιχειρηματίες που με τα δώρα τους βοήθησαν την κλήρωση μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.

Μετά τιμής
Το Δ.Σ του Συλλόγου Ναξίων Κρήτης